Print this page
Lokalhistorisk magasin 2/20

Lokalhistorisk magasin 2/20

jul 03 2020
6. juli 2020 er det hundre år siden Landslaget for lokalhistorie, paraplyorganisasjonen for lokalhistorielagene i Norge ble stiftet. Dette er en merkedag for historielagsbevegelsen, og selv om jubileumsfesten har blitt utsatt på grunn av koronaviruset, betyr ikke det at hundreårsdagen ikke skal markeres.
 
I dette nummeret av Lokalhistorisk magasin ønsker vi å gi våre lesere muligheten til å bli bedre kjent med Landslaget, vår historie, hvem vi er, våre samarbeidspartnere og spennende prosjekter som våre medlemslag gjennomfører. Du kan lese korte intervjuer med alle Landslagets styremedlemmer, historien til Heimen, resultatene av Landslagets siste kartleggingsprosjekt, og biografier av Oscar A. Johnsen og Lars Reinton, Landslagets to første formenn. Vi har også vært så heldige å få gratulasjoner av Kulturdepartementet, Riksantikvar, Norsk lokalhistorisk institutt ved Nasjonalbiblioteket, Riksarkivar, og Kulturvernforbundet, som du kan lese i dette nummeret.
 
Videre oppfordrer Lokalhistoriewiki historielagene til å dele sin kunnskap på nett og du kan også lese om restaureringsprosessen av damaskveven på Innherred, om ildsjelene bak wikistrinda, og hvordan ideen om en lokalhistorisk podcast ble virkelighet.
 
God lesing!
 
Utgaven kan du lese her.
Read 834 times
Rate this item
(0 votes)
Tor Anders Bekken Martinsen