• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Tilskudd til ordning av Landslagets arkiv

sep 24 2018
Landslaget for lokalhistorie har fått bevilget 100 000 kr fra Norsk kulturråd for å ordne og avlevere Landslagets arkiv. Arkivet består av omlag 30 hyllemeter korrespondanse, regnskap, protokoller, artikler og gir et godt innblikk i Landslagets historie de siste 40-50 år. Arkivet er et verdifullt tilskudd til historielagsbevegelsens historie. Arkivet inneholder materiale fra rundt 1970 og frem til i dag. Den eldste delen av arkivet, fra før 1970, er allerede avlevert til Riksarkivet. 
I motsetning til offentlige arkiver har ikke Landslaget lovpålagt krav om avlevering, og mange privatarkiver står i fare for å gå tapt. Riksarkivarens privatstrategi 2015-2020 har som mål å skape større balanse i den dokumentasjonen som blir bevart og slik få en mer helhetlig samfunnsdokumentasjon. Vi i Landslaget for lokalhistorie ønsker å være med å bidra ved å få vårt privatarkiv bevart og at det blir en del av vår kollektive samfunnshukommelse.
Read 1570 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon