• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Kulturrådets årskonferanse 2019

okt 24 2019
Landslaget for lokalhistories sekretariat deltok 22.oktober på Kulturrådets årskonferanse 2019. Tema for konferansen var Utenforskap - om demokrati, ytringskultur og deltakelse. Gjennom innlegg, paneldebatter og kunstneriske innslag belyste og diskuterte norske og internasjonale kunstnere, institusjonsledere og fagpersoner årets tema. Det var et variert program med et mangfold av innleggsholdere og kunstinnslag som ble holdt på byscenen i Trondheim og konferansier var skuespiller Iman Meskini. 
 
I første del av konferansen fikk vi en portrettserie der tre personer delte sine erfaringer.  En handikappet bygdegutt fra arbeiderklassen fant sine forbilder i kulturfeltets randsoner, en allsidig ung skuespiller som har brøytet vei i kultur-Norge som kvinne og muslim, og en scenekunstner som har flyttet til Norge fra Brazil og kjenner «The White Gaze» på kroppen.
 
I programmet står det at det finnes utallige måter å ekskludere det eller de som framstår annerledes for en gitt kultur eller et fellesskap. Og kanskje det er mindre tradisjon for å åpne for nye impulser og stemmer, selv om vi vet det kan fornye og utfordre vårt blikk på verden og vår selvforståelse. I andre del av konferansen ble det diskutert: Hva er utenforskap og hvordan oppstår utenforskap eller følelsen av utenforskap? Hvordan påvirker det samfunnet og oss som individer? Dette ble diskutert av Thomas Walle, Fanny Duckert, Kaveh Rashidi, og Aksel Tjora og Kulturminister Trine Skei Grande holdt innlegg rundt disse temaene.
 
I konferansens tredje del holdt kunstnere, ledere, kritikere og forskere innlegg og deltok i debatt rundt temaet om kunst og kultur kan bidra til å motvike utenforskap og polarisering som følger av ukultur og eksluderende strukturer og i hvilken grad kulturlivet i dag tar det ansvaret.
Konferansens fjerde og siste del hadde overskriften En ny kulturpolitikk. Her ble det blant annet diskutert hvordan kulturpolitikken bør utformes for å sikre økt deltagelse av alle i samfunnet og hvordan Kulturrådet på best mulig måte kan sikre dette. Her var det en spennende debatt som vi i Landslaget vil ta med oss videre i vårt arbeid med våre medlemslag. 
Read 761 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon