• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Ny utgave av Lokalhistorisk magasin

des 06 2019
Sildefiske er et godt eksempel på hvordan omstillingsevne er nødvendig for å overleve langs kysten, sier Gunnar Ellingsen, leder for Norges Fiskerimuseum i dette nummeret av Lokalhistorisk magasin. Sildefisket har, for mange kystsamfunn i Norge, gitt det økonomiske grunnlaget for å overleve, men var også et risikabelt levebrød. Både i sin tilstedeværelse og i sitt fravær har sildas betydning vært stor, både for norske kystsamfunn og for norsk økonomi forøvrig. Silda gav grunnlag for industri, rikdom og teknologiutvikling, men også̊ grunn for fortvilelse og tap i sin uforutsigbarhet, og det kan du lese mer om i dette nummeret av magasinet. Du kan også lese om kveitejakt i Lofoten, torskens kulturhistorie, om silda i kunsten og få oppskriften på Fiskerfruens sildesalat. For flere historielag har 2019 vært et jubileumsår, og i dette nummeret kan du lese om feiringene i både et 100- og et 40-års jubileum. God lesing! 
 
Lokalhistorisk magasin nummer 4 2019 kan du lese gratis her: Nummer 4 2019
 

Forsiden: Kaas, Hartvig Huitfeldt / Anno Norsk skogmuseum
Fire menn med ei lågåsildnot som var full av fisk i Mjøsas strandsone. Tatt i 1901 på Risestranda i Vingrom, i daværende Fåberg herred.

Read 1665 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon