• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Kulturminnedagene og Åpne Hus samarbeider i Oslo Foto: Axel Lindahl (foto fra ca 1880)

Kulturminnedagene og Åpne Hus samarbeider i Oslo

sep 02 2014

Kulturminnedagene og Åpne Hus samarbeider i Oslo
De årlige Kulturminnedagene i Oslo blir større enn noen gang etter samarbeidsavtalen med Oslo Åpne Hus. I september inviterer de to organisasjonene publikum inn i en rekke spennende bygninger og parker.

Kulturminnedagene og Oslo Åpne Hus er to selvstendige kulturbegivenheter som foregår hver høst. Kulturminnedagene har som formål  «å øke interesse og forståelse for kulturminner og kulturmiljøer», mens Oslo Åpne Hus viser fram bygninger, både nye og gamle, som ellers ikke er åpne for publikum.

I år blir det for første gang et formelt samarbeid mellom de to organisasjonene: Bygninger av spesiell interesse, enten det er arkitektonisk eller kulturhistorisk, vil holde åpent for publikum 13. og 14. september og inngå i begge program. Det vil være guidete omvisninger i flere bygninger og parkanlegg, og byvandringer i tilknytning de åpne husene.

Louise Brunborg-Næss fra Kulturminnedagene sier de to arrangementene har mange likhetstrekk:
- Vi gleder oss til at flere oslofolk skal få mulighet til å oppdage kulturhistoriske skatter i byen vår. Kulturminnedagene står sterkt mange steder i landet, men har ikke vært like synlige i hovedstaden. Vi håper samarbeidet mellom Oslo Åpne Hus og Kulturminnedagene vil være med på å styrke interessen for bygningsarven og byhistorien blant Oslos befolkning, enten de kommer på grunn av arkitekturen eller historien.

Både Kulturminnedagene og Oslo Åpne Hus har forankring i Europeiske kulturbegivenheter:

Kulturminnedagene foregår i 48 Europeiske land hvert år og samler rundt 20 millioner mennesker. I Norge er det aktiviteter 300 steder i landet. Alt arrangeres på lokalt initiativ, mens Kulturvernforbundet står for nasjonal markedsføring og koordinering. I 2013 deltok rundt 40 000 mennesker i kulturminnedagsaktiviteter landet rundt.

Oslo Åpne Hus er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Arkitektforening (OAF), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), Norske landskapsarkitekters forening (NLA) og Statsbygg. Formålet er å spre begeistring for Oslos og Akershus’ største arkitektoniske og kulturhistoriske perler og å minne om at arkitektur er felleseie, enten man selv holder til i bygget eller som forbipasserende. I 2013 ble det registrert ca. 22 000 besøkende.

Oversikt over kulturminnedagsarrangement i Oslo:
http://kulturvern.no/kulturminnedagene/arrangementer/?fylke=10&kommune&dato&a=search&fylkenavn=Oslo

 

Read 3265 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon