• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Lokalhistorie i skolesekken

Formidling av lokal kulturarv til barn og unge

Lokalhistorie i skolesekken
– et 3-årig prosjekt finansiert av Sparebankstiftelsen DNB og Kulturrådet

Gjennom utviklingstilskudd, informasjonsarbeid og veiledning skal Landslaget for lokalhistorie stimulere historielag over hele landet til å formidle kulturarven i eget nærområde til barn og unge. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, Museumsforbundet, Riksantikvaren og Kulturvernforbundet.

Målet er først og fremst å utvikle formidlingstiltak som kan gjennomføres for elever i skoletida. Landslaget ønsker både å stimulere til formidlingsopplegg som kan gjennomføres på skolene, og formidlingsopplegg som foregår på bygdetun, i museer og i tilknytning til kulturminner og kulturmiljøer.

Prosjektet er en nasjonal satsing som løper over tre år. Utdelingspotten er på 1,2 millioner kroner og deles ut to ganger i året via søknad.

Søknadsfrister: 1. mars og 15. september.

For mer informasjon eller andre henvendelser, ta kontakt med prosjektleder Ingrid Synnøve Østvang på ingrid.ostvang@landslaget.org

Image

Krav til søknad

Last ned/les

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.